COVID-19: Vse, kar morate vedeti za zdrave in varne počitnice v Sloveniji

Življenje na podeželju nekoč in danes

Krajinski park Lahinja

Otroke pričakamo na parkirišču pri vstopu v Krajinski park Lahinja. Odidemo proti Infocentru, kjer si ogledamo belokranjsko kmečko hišo s črno kuhinjo. Preizkusili se bomo v kmečkih opravilih kot so to počeli naši predniki pred stotimi leti – nošenje vode iz vodnjaka v črno kuhinjo, »delanje« luči, likanje z žerjavico in ribanje tal. Sledi virtualno raziskovanje Krajinskega parka Lahinja s pomočjo 360° očal, s katerimi predstavimo najpomebnejše elemente parka.

Na koncu si otroci pripravijo staro kmečko malico z domačim jabolčnim sokom ter klobasicami.

Trajanje: 3-4 šolske ure

Program je primeren za 1. in 2. triado osnovne šole. Učenci naj bodo primerno opremljeni (voda, obutev).

Cena: 5 eur/osebo

Kontakt

Življenje na podeželju nekoč in danes
Veliki Nerajec, 8343 Dragatuš

Krajinski park Lahinja

V osrčju Bele krajine s svojimi posebnostmi preseneča tudi reka Lahinja, ob kateri so nanizani gozdovi, močvirja in vlažni travniki. Zaščiteno območje, ki obsega povirje in 7 kilometrov zgornjega toka reke, je prava zakladnica botaničnih posebnosti. Krajinski park Lahinja je bogat z naravno in kulturno dediščino, kar potrjuje osem varovanih naravnih, šest kulturnih spomenikov ter dva naravna rezervata. V parku so med drugim na ogled Klepčev mlin in žaga venecijanka, cerkvica Vseh svetnikov z »zvonikom na preslico«, info center parka, belokranjska hisa, Galerija domače in umetnostne obrti...

Spletno mesto uporablja piškotke za statistiko obiska spletne strani. Z uporabno spletnega mesta se strinjate z našo politiko zasebnosti. Preberi več.