Med in izdelki iz medu

Anica Štublar, dipl. ing. kem. teh., certificirana zeliščarica in apiterapevtka, čebelarka, vinogradnica, navdušenka nad naravo, umetnostjo in mirnim domačim vzdušjem. Prihaja iz vasi Cerovec pri Črešnjevcu. Delo s čebelami je začel njen oče. V gozdu je našel roj čebel in jih prinesel domov. Sam si je s pomočjo soseda naredil prvi čebelji panj in od takrat imajo pri hiši čebele. Anicina družina trenutno čebelari s 50 čebeljimi družinami. Imajo dva čebelnjaka in nekaj nakladnih panjev.

Polsladko medeno vino je pridelano po edinstvenem postopku iz kostanjevega medu in grozdja. V celoti je proizvedeno iz lastnih pridelkov. V letu 2024, je vino prejelo certifikat kakovosti TKBZ Belokranjsko ter zlato priznanje Dobrote slovenskih kmetij.

Praznični medenjaki imajo v družini Štublar dolgo tradicijo. Anicina babica je medenjake pekla ob praznikih. Ana je recept našla v njenih zapiskih ter ga obudila. Vonj po medenjakih obuja spomine na lepe trenutke. V letu 2025, so praznični medenjaki prejeli certifikat kakovosti TKBZ Belokranjsko ter srebrno priznanje Dobrote slovenskih kmetij.

Več o ponudnici ter njenih izdelkih, si lahko preberete na njeni spletni strani cebelakrajina.si

Za prikaz vsebine morate omogočiti piškotke.

Čebela krajina
Cerovec pri Črešnjevcu 6A, 8333 Semič

Anica Štublar - nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji